Najnoviji blog

Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima
Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima

23 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Popravka matične ploče telefona je moguća...

Baterija na iPhone se jako greje
Baterija na iPhone se jako greje

13 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Baterija u mobilnom telefonu ima veoma...

Zamena ekrana na mobilnom telefonu
Zamena ekrana na mobilnom telefonu

4 July, 2019 od Servis mobilnih telefona

Zamena ekrana na svim mobilnim telefonima...

Pročitaj sve blogove →

Zamena baterije na mobilnom telefonu

Zamena baterije na mobilnom telefonu je najčešća usluga koju radi naš servis mobilnih telefona u Beogradu.

Radimo zamenu baterija na skoro svim modelima telefona kao što su iPhone, Samsung, Huawei, HTC, Sony Xperia, LG, Xiaomi, , tesla, Lenovo, Nokia…

zamena ekrana

Kada se menja baterija na telefonu ?

Baterija je važan deo svakog telefona obzirom da isti nije povezan na električnu mrežu. Autonomija baterije je bitna u smislu koliko će dugo mobilni telefon raditi bez potrebe da se priključi na punjač - punjenje. Zbog toga je veoma važno bateriju optimizovati za duži radni vek a što podrazumeva povremeno potpuno pražnjenje i punjenje do kraja.

Kako se menja baterija ?

U mobilnim telefonima se ugrađuju zamenjive (neintegrisane) baterija i integrisane baterije za čiju zamenu je neophodno da se telefon servisira kako bi serviseri za mobilne telefone bezbedno izvršili zamenu baterije bez rizika. Jednostavno neki modeli mobilnih telefona imaju u sebi neuklonjivu bateriju pa je i sam postupak zamene komplikovan i nešto skuplji od standardne zamene baterije. Recimo, kod iPhone-a je takođe komplikovana zamena baterije za nekoga ko se po provi put susreće sa najpre otvaranjem ajfona a zatim i uklanjanje lepka ispod baterije. Nestručno skidanje baterije dovodi do oštećenja telefona pa uvek treba prvo razmisliti o riziku i mogućim posledicama pa tek onda na svoju ruku otvarati telefon i upustiti se u proceduru "promena baterije".

 

Samostalna zamena baterije na telefonu

Ukoliko imate mobilni telefon kod koga se lako skida zadnji poklopac i baterija je dostupna za zamenu, onda vrlo lako sami možete da obavite zamenu iste. Pre zamene baterije isključite telefon i kada stavite novu bateriju priključite punjač da napuni bateriju pa tek onda uključite telefon. Često nove baterije dolaze već delimično napunjene pa možete odmah probati da upalite telefon i bez punjača.

Kada se menja baterija na telefonu ?

Baterija na mobilnom telefonu pod normalnim okolnostima treba da obezbedi autonomiju koju je predvideo proizvođač. To može biti 2 radna dana (izraženo u satima, recimo 72 h), ali u stvarnosti, pod opterećenjem trajanje baterije može biti manje. Svakako da čim primetite da se baterija brže prazni nego inače ili je potrebno duže vremena da se napuni, ili se ne puni do kraja, vreme je za zamenu baterije.

Baterija nije u problemu a telefon se gasi

U slučaju da je baterija potpuno ispravna a telefon se gasi ili restartuje ili jednostavno brže troši bateriju onda postoji mogućnost da je u problemu neki element na matičnoj ploči telefona. Prvenstveno treba proveriti punjač jer se dešava da je i on uzrok lošem punjenju baterije

Dešava se recimo da kod iPhone-a imamo situaciju da je sve ispravno na testovima ali jedonstavno baterija se ne puni više od 38%. Čim se isključi punjač, telefon se gasi. Baterija je ispravna, punjač takođe. Jednostavno, na matičnoj ploči postoje razni kontroleri za punjenje koji regulišu ceo proces pa ih je neophodno zameniti..

Naš servis mobilnih telefona radi popravku matičnih ploča, brzu dijagnostiku kvara i na sve usluge daje adekvatnu garanciju.

Cena zamene baterije

Popravka mobilnih telefona ima povoljne cene zamene baterija. U svakom slučaju, preferiramo da nas pozovete i proverite dostupnost baterije kao i cenu zamene iz prve ruke.

 

popravka mobilnih telefona

064 242 6060

Servis radi svakog radnog dana od 10-18 časova, subotom od 10-15h.

iPhone servis Popravka Mobilnih Telefona, Beograd, Srbija