Najnoviji blog

Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima
Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima

23 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Popravka matične ploče telefona je moguća...

Baterija na iPhone se jako greje
Baterija na iPhone se jako greje

13 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Baterija u mobilnom telefonu ima veoma...

Zamena ekrana na mobilnom telefonu
Zamena ekrana na mobilnom telefonu

4 July, 2019 od Servis mobilnih telefona

Zamena ekrana na svim mobilnim telefonima...

Pročitaj sve blogove →

Baterija na iPhone se jako greje

Objavljeno 13 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Baterija na iPhone se jako greje

Baterija u mobilnom telefonu ima veoma važnu ulogu i kao takva mora biti 100% ispravna. Neispravna ili slaba baterija uglavnom dovode do češćeg gašenja telefona što svakako nije poželjno.

Iako i većini slučajeva nema razloga za paniku, baterija koja se puno greje i kada je telefon neprijatno vreo na dodir nakon punjenja, može biti znak da nešto nije u redu. Pod "baterija se greje" podrazumevamo situaciju kada se prilikom punjenja - dok je telefon na punjaču telefon konstatno greje do te mere da nije normalno u odnosu na okolnosti u kojima je telefon pre toga funkcionisao, bez preteranog zagrevanja.

Najčešće kod iPhone-a baterija traje dovoljno dugo u garantnom roku. Međutim, korisnici često puta u žurbi koriste punjače koji nisu predviđeni za njihov model telefona ili još gore prikače iPhone na brzi punjač ili bežični punjač. To neće uvek dovesti do problema ali se svakako ne preporučuje upotreba neadekvatnih napajanja (punjača).

Bitna razlika se može uočiti ako vaš iPhone telefon punite originalnim Apple punjačem od  (5.1 V / 2.1 A)   i punjačem (5.0V / 1.0 A).

Obzirom da se snaga punjača izražava u Watt-ima, a snaga je u stvari proizvod napona (voltaže) i jačine struje (amperaža), onda je jasno da jači Apple punjač ima snagu 10 W, dok slabiji punjač ima 5 W. Nije svejedno kojim ćete punjačem napuniti vašu bateriju !

Preporuka je da se punjenje iPhone baterije ali i svakog drugog mobilnog telefona obavlja samo originalnim punjačem i to deklarisane snage, a nipošto zamenskim ili univerzalnim punjačima. Svakako, naš iPhone servis ne savetuje ni upotrebu bežičnog punjača jer je dosta ajfona u servis došlo upravo zbog oštećenja baterije i matične ploče zbog svakodnevne upotrebe ove vrste punjača. Iako se za iPhone od serije 8 pa na dalje prema uputstvu proizvođača mogu koristiti i punjači na kojima se samo prisloni iPhone, mi vam ipak savetujemo da budete obazrivi. Obzirom da postoji dosta loših kopija punjača, vrlo verovatno možete napraviti problem na vašem telefonu.

ORIGINALNA IPHONE BATERIJA I ORIGINALAN PUNJAČ

 

Ne postoji bolja situacija od one kada je sve u telefonu originalno. U tom slučaju mobilni telefon radi besprekorno. Ipak, posle nekog vremena performanse baterije pa i punjača opadaju i onda dolazi do problema. Smatra se da je najbolje kada je originalna iphone baterija (batery healt) 100%. Mada tvrdimo da postoje i iphone telefoni koji sa baterijom na 82% odlično drže struju i telefon radi bez problema 2 dana. Reč je o vrhunskim baterijama koje su sposobne da izdrže od jednog do drugog punjenja i više od 48h.

S druge strane, često puta smo u prilici da na poslu ili kod kuće ne koristimo originalan punjač nego iPhone spojimo preko USB kabla na PC i tako obavimo punjenje. Verovatno ste primetili da je punjenje telefona preko laptopa ili kompjutera sporije, kao i da se baterija brže troši nakon punjenja. Ovo i jeste posledica neadekvatne struje koja se u elektronici telefona prepegla kako bi bila iskorišćena za punjenje ali to nije to.

Originalan punjač za iPhone ili bolje rečeno Apple punjač se lako prepoznaje od kopija i savetujemo da za svoj mobilni telefon uvek koristite samo originalnu opremu kako bi vaš uređaj radio bez problema i trajao dugo.

BATERIJA SE GREJE SA ORIGINALNIM PUNJAČEM

U situaciji kada se baterija na iPhone greje do te mere da je nepodnošljivo telefon držati u ruci a pri tom se koristi originalan punjač, onda postoje nekoliko uzroka:

  1. Punjač za iPhone je pokvaren
  2. Kabl je neispravan ili nije originalan
  3. Port za punjenje na iPhone je prljav ili oštećen
  4. Baterija u iPhone-u je pri kraju i potrebna je zamena baterije
  5. Kvar na matičnoj ploči u delu napajanja

Ono što sami možete učiniti pre nego pozovete ili dođete u naš servis za iPhone jeste sledeće:

  1. Veoma pažljivo pregledajte ulaz za punjač u telefonu. Ako ima prašine ili bilo čega, pokušajte da plstičnom ili drvenom čačkalicom malo očistite konektor i zatim probajte kako se puni telefon.
  2. Punjač probajte na nekom drugom iPhone-u kako bi ste uvideli da li je sa njim sve u redu
  3. Ako se USB kabl skida sa punjača, pokušajte punjenje sa drugim originalnim kablom.
  4. Ako ste radili Jail Break, može on biti uzrok problemu - nikako to ne radite
  5. Restartujte telefon i pokušajte da ga napunite do 100%

Ako ništa od navedenog nije pomoglo, onda je vreme da se oslonite na naše iskustvo sa iPhone telefonima i donesete ili pošaljete telefon na popravku. Nakon kratke dijagnostike, vaš telefon će biti uzet u rad, popravljen i testiran kompletno.

SAVET APPLE STRUČNJAKA

Iako mnogi imaju afiniteta prema tehnici i gledajući Youtube mogu pomisliti da je rasklapanje i popravka iPhone telefona jednostavna, verujte nam na reč da to uopšte nije tako. Veoma je komplikovano raditi servis čak i uz upotrebu profesionalnog alata i svog iskustva. U servisu su uslovi za popravku telefona na nivou gde nema mesta sitnim greškama, a upravo sitne greškice početnike ostavljaju u mat poziciji jer ili uspeju da upropaste svoj mobilni telefon, još gore telefon svog drugara i prijatelja. Popravke su skupe i ne treba se igrati skupim uređajima.

Nikada ne oklevajte da nas pozovete ako niste sigurni šta trebate da uradite u situaciji koje se po vama čini da je ozbiljna i neprijatna. Naši Apple serviseri će vam sigurno pomoći u vezi sa vašim iPhone telefonom, bilo da je reč o  4, 5, SE, 6, 7,8 ,X ili 11 pro.

Kod nas ste uvek dobrodošli i uvek ćete imati najbolju moguću uslugu!

iPhone servis Popravka Mobilnih Telefona Beograd

Naš glavni servisni centar za iPhone i ostale mobilne telefone i Apple uređaje nalazi se u Beogradu, ulica Dimitrija Tucovića 128. Za sve informacije pozovite nas

popravka mobilnih telefona

064 242 6060

Servis radi svakog radnog dana od 10-18 časova, subotom od 10-15h.

iPhone servis Popravka Mobilnih Telefona, Beograd, Srbija