Najnoviji blog

Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima
Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima

23 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Popravka matične ploče telefona je moguća...

Baterija na iPhone se jako greje
Baterija na iPhone se jako greje

13 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Baterija u mobilnom telefonu ima veoma...

Zamena ekrana na mobilnom telefonu
Zamena ekrana na mobilnom telefonu

4 July, 2019 od Servis mobilnih telefona

Zamena ekrana na svim mobilnim telefonima...

Pročitaj sve blogove →

Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima

Objavljeno 23 July, 2020 od Servis mobilnih telefona

Zamena matične ploče na iphone, samsung, huawei telefonima

Popravka matične ploče telefona je moguća ukoliko nije došlo do teškog oštećenja na ploči u toj meri da bi garancija na popravku bila dovedena u pitanje.

Naš servis mobilnih telefona ima bogato iskustvo u raznim popravkama na matičnim pločama mobilnih telefona kao što su iPhone, Samsung, Huawei, Nokia, Lenovo, LG, Sony, Alcatel, Motorola ... itd.

Uzrok kvara na matičnoj ploči

Uglavnom je uzrok kvara na matičnoj ploči ljudski faktor. Pre svega, najčešće se kvar na matičnoj ploči desi onda kada telefon koji je upaljen padne na pod ili upadne u vodu. Prva situacija često prođe bez bitnijih posledica. Moderni telefoni sa velikim ekranima su podložni padovima i zbog svoje težine i veličine displeja ali i kućišta, prilikom pada dožive lom tačskrina ali i ekrana. Sitnija oštećenja kućišta ne utiču na funkcionalnost telefona nakon zamena ekrana. Ako je kućište iskrivljeno-izvitopereno, mora se ispraviti kako bi se u frejmu lepo uklopio novi ekran. Ukoliko nije moguće uraditi reparaciju kućišta ono se mora zemeniti novim ili polovnim po želji.

Međutim, kada mobilni telefon upadne u vodu, onda je situacija daleko komplikovanija. Bukvalno ne postoji vodootporan telefon iako proizvođači često umeju da napišu kako se radi upravo o takvim telefonima novije generacije. Postoji izvesna otpornost na vlagu i blago kvašenje telefona ali do granice gde voda ne bi smela da prodre u unutrašnjost telefona. Kada se desi takva neprijatnost, telefon mora hitno u servis. Zašto ?

Često čujemo od klijenata kako im je mobilni telefon upao u vodu još pre par meseci, oni su ga izvukli iz vode, osušili, obrisali i on je nastavio da radi. Međutim, eto, posle par meseci javio se problem da se telefon ne pali ili tač luduje. To je normalno, jer ne kažemo uzalud "hitno telefon doneti u servis" posle pada u vodu.

Voda i struja se ne podnose baš uopšte. Tako da bilo kakve alternative nema osim da se što pre telefon rasklopi, da se matična ploča očisti od tečnosti bilo koje vrste i premaže zaštitom kako bi se spasilo sve što može. Trebalo bi da podaci nisu ugroženi ako matična ploča nastavi da radi bez problema.

Zamena matične ploče sa podacima

Uglavnom klijenti imaju pitanje u vezi podataka na telefonu. Situacija je prilično jasna. Ako je telefon još uvek operativan, podaci se najpre bekapuju a onda se na novoj ploči koja se ugradi u telefon vrate svi podaci (kontakti, slike, poruke ... itd). Međutim, ako je matična ploča neispravna, potrebno je najpre da se obavi popravka ploče kako bi se pristupilo podacima. Ukoliko se maticna ploca ne popravi, podaci su zarobljeni na samom memorijskm čipu gde izvlačenje podataka ide jako teško ali nije nemoguće.

Polovna ili nova matična ploča

U zavisnosti od mogućnosti, u prilici smo da ugradimo novu ili polovnu matičnu ploču. Pri tome se garancija daje za rok od 6 meseci. Ne prodajemo matične ploče za mobilne telefone već nabavljamo za svoje potrebe od proverenih distributera. Svaka matična ploča prolazi adekvatan radni test kako bi smo bili sigurni da nije servisirana/popravljana. Ne ugrađujemo matične ploče koje su na sebi imale bilo kakvu intervenciju od strane servisa za telefone.

Popravka matične ploče

Ako ne može da se nađe identična matična ploča za određeni mobilni telefon, onda se pristupa popravci iste. Popravka matične ploče mobilnog telefona podrazumeva najpre preciznu dijagnostiku a nakon toga i neophodne radnje u cilju opravke. U većini slučajeva se moraju dobaviti i rezervni delovi što može malo prolongirati sam proces popravke. Sve us svemu, ako vam je stalo do telefona onda se bira najbolje moguće rešenje.

iPhone servis Popravka Mobilnih Telefona Beograd

Naš glavni servisni centar za iPhone i ostale mobilne telefone i Apple uređaje je u Beogradu, ulica Dimitrija Tucovića 128. Za sve informacije pozovite nas na

popravka mobilnih telefona

064 242 6060

Servis radi svakog radnog dana od 10-18 časova, subotom od 10-15h.

iPhone servis Popravka Mobilnih Telefona, Beograd, Srbija